x
onatal netwerk: onatal lijn1|onatal ultra|onatal pwd|onatal telecom|micronatal|onatal research|onatal academy|onatal blog|

Microware Automatisering

Onatal maakt deel uit van MicroWare Automatisering BV, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van software voor 1e lijns verloskundigen. In 1985 ontwikkelde Microware Automatisering het eerste product uit de MicroNatal reeks, die nu met de 4e generatie de nieuwe naam Onatal heeft gekregen. Microware Automatisering beschikt over een zeer hoog kennisniveau, opgebouwd in 26 jaar expertise en bedient ruim 60% van alle verloskundigen in Nederland.

 

MicroWare Automatisering

MicroWare automatisering is in 1985 opgericht door de heer R.W. Faassen, binnen de verloskunde beter bekend als Duck. Na vele jaren de leiding te hebben gehad en verloskundigen te hebben voorzien van geweldige software en ondersteuning hebben Joost Faassen en Joost Martens in 2008 het stokje overgenomen.

Joost Faassen

Joost Faassen is de zoon van Duck en sinds 2003 betrokken bij MicroWare Automatisering. Hij is gestart ter ondersteuning van de helpdesk en is nu de technische kracht achter Onatal. De moeder van Joost is verloskundige en heeft al bijna 30 jaar een praktijk in Rotterdam. Vanaf kleins af aan ziet hij al hoe het binnen een verloskundigen praktijk in zijn werk gaat.

Joost Martens

Joost Martens is getrouwd met de dochter van Duck en ook sinds 2003 betrokken bij MicroWare Automatisering.Hij is de commerciele kracht achter MicroWare automatisering.

Start Onatal

Vanaf 2003 hebben Joost Faassen en Joost Martens een webbased softwarepakket ontwikkeld voor in eerste instantie het MKB. Naar aanleiding van de vele veranderingen binnen de verloskunde hebben wij Onatal ontwikkeld op het platform van dit reeds ontwikkelde MKB pakket. De combinatie van de functionaliteit van dit platform en de schat aan kennis van MicroWare Automatisering hebben we binnen korte tijd een toonaangevend pakket ontwikkeld voor de verloskunde.

Enthousiast team

Op het moment zijn er 13 mensen werkzaam bij MicroWare Automatisering. Van deze mensen zijn er 8 programmeurs enthousiast aan de slag om de vele ontwikkelingen die gebeuren binnen o.a. Onatal te verwerken. Er zijn 4 mensen die dagelijks de telefoon opnemen om al uw vragen te beantwoorden. De organisatie wordt door 3 mensen geleid. Zoals u kunt zien hebben wij een aantal enthousiaste multi taskers die ervoor zorgen dat u als gebruiker de best mogelijke service krijgt.

Marktleider

Met ruim 300 praktijken en ruim 1400 gebruikers is MicroWare Automatisering met een aandeel van ongeveer 60%- 65% de marktleider voor 1e lijns verloskundigen software.

Uiteraard wordt er nog steeds continu gewerkt aan aanvullingen en verbeteringen in de huidige software met als doel om verloskundigen met behulp van de zeer gebruiksvriendelijke,

overzichtelijke en uitgebreide software optimaal te ondersteunen bij alle registratie, administratie en communicatie.

Door ons nieuwe aanbod van software pakketten aan andere zorgverleners binnen de verloskunde zoals echocentra en kraamzorg, willen wij ook ons steentje bijdragen aan de communicatie binnen de perinatale keten

Evolutie MicroNatal

Sinds 1985 ontwikkelt MicroWare Automatisering verloskundigen software.

In 1987 verscheen de eerste Dos versie MicroNatal I op de markt. In 1997 werd MicroNatal I opgevolgd door een Windows versie genaamd MicroNatal II.

MicroNatal II op de MicroWare Server werd in 2007 geïntroduceerd. Dit was de eerste stap naar het werken via het internet. In plaats van het werken in software op uw eigen computer, maakte u via het internet verbinding met de centrale servers van MicroNatal.

Het grote voordeel was dat er lokaal niets meer hoefde te worden geïnstalleerd. Het beheer werd daarmee al grotendeels gereduceerd en vanaf ieder systeem met een internetverbinding kon overal worden gewerkt.

De applicatie was echter nog steeds gebaseerd op de in 1997 ontwikkelde Windows versie.

Sinds de intrede van het nieuwe millennium heeft het internet een enorme vlucht genomen,

hetgeen ook op de ontwikkeling van software een grote impact heeft gehad.

Door standaardisatie zijn er steeds meer mogelijkheden om software van verschillende leveranciers met elkaar te laten samenwerken. Hiermee is niet alleen de functionaliteit maar ook de gebruikersinterface enorm verbeterd.

Klanten over MicroWare:

Carla Siereveld

Erg duidelijke uitleg. Enthousiaste medewerkers met veel know-how. De Onatal cursus is een lange maar informatieve dag.

Carla Siereveld
Verloskundigen Praktijk Wereldkind
www.verloskundigenpraktijkwereldkind.nl

Lees meer referenties

 
onatal netwerk: onatal lijn1|onatal ultra|onatal pwd|onatal telecom|micronatal|onatal research|onatal academy|onatal blog|